Introductie

Van de eerst geleerde woorden hangend aan de muur in groep 3 schreef ik mijn eerste verhaal. Na de introductie van het nieuwe woord bedacht ik een manier om het te verwerken in het avontuur van Miep en Kees. Dat was best lastig aangezien ik nog maar zo’n vijftig woorden kon schrijven.

Dit vocabulair is inmiddels aardig uitgebreid en groeit ook nu nog iedere dag. Ik ben een woordenverslinder. Ik lees graag, maar heel langzaam om alle woorden tot mij te nemen. Een mooie zin valt mij direct op, net als het tegenovergestelde.

Zorgvuldig kies ik als schrijver mijn woorden om tot een mooie zin te komen. In één zin kan zo veel informatie staan, dit heeft niet te maken met de lengte, maar met de woordkeuze. Ik houd vast aan kort en bondig, zodat iedere tekst begrijpelijk is en wordt gelezen tot de laatste punt. 

Als journallist en tekstschrijver kan je over ieder onderwerp een artikel maken. Ik heb ervaren dat belangstelling voor het item zeker bijdraagt. Research is nodig bij iedere opdracht, maar door interesse wordt de stof sneller opgenomen. Daarnaast zorgt het ervoor dat de schrijver beschikt over de nodige achtergrondinformatie. Sectoren waar mijn belangstelling liggen is de bouw en zorg. Ook vind ik een uitdaging bij het aanbieden van producten of diensten door middel van tekst.

Ik geloof dat ieder persoon een verhaal heeft. Dit is mijn verhaal. Ik ben dankbaar dat ik van mijn hobby mijn werk heb kunnen maken.

Klik hier voor mijn C.V

IMG_07441